Co-coders heroes:
Nikoline Vinkel
Kodning er som at få et puslespil eller en sudoku til at gå op
5. September, 2022
I “Co-coders heroes” fortællingerne sætter vi fokus på inspirerende profiler, der arbejder med teknologi og kodning i en eller anden afskygning. Denne gang har vi givet ordet til Nikoline Vinkel, som fik øjnene op for datalogi efter en succesfuld studiepraktik ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet. Nikoline har siden sin kandidat arbejdet ved Cryptomathic, hvor hun har mulighed for at skabe værdi for sine kunder. Læs mere om Nikolines begejstring for datalogi, kodning og problemløsning herunder…
Foto: Datalogi, Aarhus Universitet
Uddannelse: Kandidat i Datalogi fra Aarhus Universitet.
Introduktion: Jeg hedder Nikoline, og jeg er uddannet datalog. Jeg blev færdig med min kandidat i 2012.
Jeg arbejder hos Cryptomathic som softwareudvikler, hvor jeg udover at udvikle også er
testmanager på mit projekt. Jeg har været ved Cryptomathic siden, at jeg blev færdiguddannet,
og i de år, der er gået, har jeg arbejdet med mange forskellige projekter og mange dygtige
kolleger.
“Jeg søgte ind på datalogi lige efter gymnasiet, og jeg har været hooked på datalogi lige siden.”
Nikoline Vinkel, softwareudvikler ved Cryptomathic
Hvad kickstartede din interesse for kodning og teknologi?
Jeg hørte om datalogi ved et tilfælde, da jeg gik i gymnasiet. Min mor viste mig en artikel, der handlede om, at Google manglede dataloger. Jeg søgte så om at komme i studiepraktik på Institut for Datalogi på Aarhus Universitet og var så heldig at komme afsted. Efter de tre dage på Aarhus Universitet var jeg meget begejstret og vidste bare, at jeg var nødt til at lære mere. Jeg søgte derfor ind på datalogi lige efter gymnasiet, og jeg har været hooked på datalogi lige siden.
Hvordan lærte du at skrive den første kode og hvad handlede dit første kodningsprojekt om?
Jeg havde ikke skrevet en linje kode før, at jeg startede på datalogi. Jeg havde selvfølgelig brugt computere inden jeg startede, men jeg havde ikke skrevet kode. Mit første kodeprojekt var derfor introduktion til programmering på universitetet. Det var i Java, og det har været nogle simple øvelser med at lave constructors, felter og metoder for at forstå det basale i objektorienteret programmering.
“At kode er at løse problemer. De kan være store eller små. “
Nikoline Vinkel, softwareudvikler ved Cryptomathic
Hvordan fik du dit første professionelle IT-job og hvad var din rolle?
Mit første job er det, jeg stadig har hos Cryptomathic. Der er sket en del i de mange år, jeg har været der, og det har været spændende at være med på den transformation, der er sket i firmaet. Det er langt fra det samme sted, som da jeg startede, og jeg har lært en masse over alle årene.
Jeg har hele tiden haft udviklerrollen, og den er jeg rigtig glad for. Jeg kan godt lide at skabe noget, der har værdi for vores kunder. De seneste år har jeg også haft en testmanager rolle, hvor jeg har udnyttet min viden om, hvordan vores projekt hænger sammen.
Hvad er det sjoveste ved at kode? Og hvad er det sværeste?
At kode er at løse problemer. De kan være store eller små. Det er enormt tilfredsstillende at tilføje ny funktionalitet, der løser et problem. Det er også enormt tilfredsstillende at analysere og løse en bug, som virker utrolig mystisk. For mig er det lidt som at få et puslespil eller en sudoku til at gå op. Det sværeste er vedligeholdelse af kode og at skrive kode, der er til at vedligeholde. Man bliver som regel først klar over, at ens kode er lidt noget rod, når man vender tilbage til det samme kode noget tid senere. Selvom man gør sig umage, så er det altid svært at få til at gå op, for man har jo en tidsbegrænsning. Så man er tit nødt til at gå på kompromis med, hvor pæn ens kode er, og hvad der praktisk giver mening i forhold til at få løst det problem, man sidder med.
Hvad vil du anbefale til andre, som gerne vil lære mere om kodning, teknologi og digitalisering?
Gå på opdagelse på internettet. Der er masser af viden at hente i form af tutorials og streams. Der er mange forskellige programmeringssprog og teknologier, og der er noget for enhver smag.
Vi håber, at vores “Co-coders hero” fortælling har inspireret dig, gjort dig mere nysgerrig og/eller motiveret dig til at lære mere!
Skriv til os på hi@cocoders.dk, hvis du kender en rollemodel, som fortjener at få delt sin historie 🙂
Vi hepper på dig!
De bedste hilsner fra
Idéer til nye blogindlæg?
Skriv til os på hi@cocoders.dk og del dine ønsker til nye blogindlæg og guides.