/* Blog */

Susanne Bach Ladefoged Hou

Susanne Bach Ladefoged Hou

DET SJOVESTE ER HELT KLART DET KREATIVE OG FØLELSEN AF AT BYGGE ELLER SKABE NOGET!

Det lå ikke i kortene, at Susanne skulle arbejde med tech. Interessen for tech kom lidt hen ad vejen, fordi Susanne begyndte at spille meget computer og synes det kunne være mega sejt at skrive kode selv.

Mathilde Bach Mikkelsen

Mathilde Bach Mikkelsen

DET BETALER SIG AT RÆKKE UD

Da Mathilde besluttede sig for at blive bedre til at kode, vidste hun, at hun ikke havde lyst til at lære alene. Et opslag på LinkedIn blev til en kodeklub, hvor hun lærer, sparrer og vidensdeler med ligesindede.

AI & machine learning

AI & machine learning

… KUNSTIG INTELLIGENS ELLER MASKINLÆRING? KÆRT BARN HAR MANGE NAVNE

Alle taler om det, men hvor mange bruger det? Hvad betyder det? Og er det egentlig det samme eller er der forskel? Læs med her og få en bedre forståelse for, hvad de forskellige begreber dækker over, så du også kan tale med.

Thea Bjerregaard

Thea Bjerregaard

DET ER VIGTIGT AT TURDE FØLGE DET, MAN BRÆNDER FOR

Thea har ikke altid vidst, at hun ville arbejde med videospil. Alligevel endte hun i branchen, fordi hun fulgte sin interesse og ikke lod sig skræmme.

Ida Christine Andersen

Ida Christine Andersen

DIVERSITET I TECH ER VIGTIGT FOR LIGESTILLINGEN OG VORES DEMOKRATI

Vores samfund er blevet så digitaliseret, at det skaber ulighed i mellem mennesker, at så mange ikke har IT-kompetencer. Vi indskriver verdensopfattelser i de digitale systemer, og ændrer ikke blot folks måde at forstå verden på, det risikerer også at ændre os som mennesker. Derfor er det vigtigt at få højere diversitet blandt de mennesker, der skaber systemerne og dem, der blot har brug for den generelle forståelse af den digitale verden.

Nanna Bach Munkholm

Nanna Bach Munkholm

JEG FANDT MIN STORE PASSION NEMLIG AT SKABE NOGET!

Som udvikler kan man være med til at skabe vores fremtid – lige fra optimering af indeklima i de danske folkeskoler til udvikling af apps, der kan hjælpe dig med at finde din næste rejse. Mulighederne er uendelig.

ChatGPT

ChatGPT

UNDRER DU DIG OGSÅ OVER, HVAD DET DER CHATGPT EGENTLIG ER?

Læs med her og få en simpel beskrivelse af, hvad ChatGPT er, samt hvilke metoder, teknologien baserer sig på. Vi viser dig også, hvordan du selv kan komme i gang med at lege med ChatGPT.

Barbara Myhre Isaksen

Barbara Myhre Isaksen

OM AT GÅ EFTER SIN STØRSTE INTERESSE OG TRO PÅ SIG SELV

Jeg vil gerne slå et slag for alle dem, der ikke har en teknisk baggrund, men som synes kunstig intelligens er spændende. Der er masser af plads til dig og brug for dine kompetencer i den her verden.

Elena Escrivá de Romaní

Elena Escrivá de Romaní

FRA CORONA-OPSIGELSE TIL IVÆRKSÆTTERDRØM

Jeg synes, at en af de mest underholdende og tilfredsstillende dele af at kode, er at bygge noget, som du selv har designet og planlagt, og som skaber værdi for dig.  

Julie Zepernick Jepsen

Julie Zepernick Jepsen

FRA “FEJEDRENG” HOS TESLA TIL KOMMENDE INGENIØR I SOFTWARETEKNOLOGI

Jeg begyndte at lege med at kode derhjemme ud fra YouTube-videoer. Jeg besluttede, at det kunne jeg sagtens lære og gik i gang med at kigge på uddannelser indenfor IT og softwareudvikling.

Hvad er et API? Vi oversætter det til dig!

Hvad er et API? Vi oversætter det til dig!

LÆS MED HER OG FÅ BEDRE STYR PÅ DET TEKNISKE ORD API.

I dette blogpost vil vi kradse i overfladen af, hvad et API er. Det vil hjælpe dig til at kunne snakke med, når en kollega, ven eller onkel ryster et term som API ud af ærmet til frokosten. 

Nikoline Vinkel

Nikoline Vinkel

KODNING ER SOM AT FÅ ET PUSLESPIL ELLER EN SUDOKU TIL AT GÅ OP

Jeg hørte om datalogi ved et tilfælde, da jeg gik i gymnasiet. Jeg søgte så om at komme i studiepraktik på Datalogisk Institut på Aarhus Universitet, og jeg var så heldig at komme afsted. Efter de tre dage var jeg meget begejstret, og jeg vidste bare, at jeg var nødt til at lære mere.

Data a-hvad-formater?

Data a-hvad-formater?

CSV, JSON OG MANGE ANDRE…. DATA KOMMER I MANGE FORMER OG STØRRELSER.

Data bliver ofte kaldt det nye olie… Ligesom olie har data dog ingen værdi, hvis vi ikke kan finde ud af at håndtere og bearbejde det.

Anja Ruder Christensen

Anja Ruder Christensen

KREATIVITET OG LOGISK TÆNKNING GÅR HÅND I HÅND VED JOURNALISTIK OG DATA SCIENCE

Jeg har nok altid været en nørd. På den mest positive måde. Jeg elsker at nørde, dykke ned i emner, og så snart jeg lige er kommet lidt ind i et emne, så kan alt være interessant. Det overraskede mig, hvor let tilgængeligt, det var at starte på at kode i Python.

Kom godt i gang med… Python

Kom godt i gang med… Python

ET AF VERDENS MEST POPULÆRE KODNINGSSPROG

Et af verdens mest populære kodningssprog – for både nybegyndere og professionelle. Følg denne guide og kom godt i gang med at kode Python, som bruges af mange både store og små virksomheder.

Helena Marie Meyer

Helena Marie Meyer

UDADVENDT OG NYSGERRIG DATALOG

Selvom jeg var helt nybegynder,
så synes jeg, at det var vildt sjovt
at programmere…
Jeg hedder Helena, og jeg blev færdig på uni for 17 år siden og har arbejdet som softwareudvikler lige siden. Nøgleordene har i alle årene for mig været variation og nysgerrighed, og det er der i den grad mulighed for inden for i IT-branchen.

Hello world…

Hello world…

VELKOMMEN TIL VORES BLOG!

Kære allesammen,
I Co-coders har vi længe gået med et ønske om at starte en blog. Vi vil nemlig gerne tale om digitale kompetencer, kodning og teknologi med lige netop dig. Efter et langt tilløb er vi endeligt kommet hertil, hvor vi er klar til at sætte i gang, og vi glæder os!