Co-coders heroes: 

Elena Escrivá de romanì 

Fra corona-opsigelse til iværksætterdrøm

26. Oktober, 2022

I “Co-coders heroes” fortællingerne sætter vi fokus på inspirerende profiler, der arbejder med teknologi og kodning i en eller anden afskygning. I dette blogindlæg har vi fornemt besøg af Elena Escrivá de Romaní, der fortæller sin historie om at gå fra at være pilot til nu at have egen virksomhed og samtidig komme helt ind i tech-verden.

Elena har 6 års erfaring med at være pilot for flyselskaber og er oprindeligt fra Spanien, men flyttede til Danmark i 2018.

Hun er medstifter af FuelVision sammen med Søren Wistisen, hvor hun har overblikket over produkt- og teknologiudviklingen. Kort fortalt er FuelVision en app, som piloter kan bruge til at mindske deres brændstof og brændstof-udslip, når de flyver.

Elena og FuelVision er derfor med til at hjælpe luftfartsindustrien til at blive grønnere ved at give piloter muligheden for at tage valg om den bedste praksis inden de letter.

Da vi startede FuelVision var jeg meget positivt overrasket over, hvor generøse mennesker er, de vil gerne dele ressourcer og er villige til at hjælpe.

Elena Escrivá de Romaní, medstifter af FuelVision

Af piloter til piloter

Min interesse i teknologi startede et par år tilbage ved at følge Y Combinator-programmer, høre podcasts, hele startup økosystemet og lege lidt med programmering. I løbet af de sidste par år har jeg forstørret min viden med iOS app-udvikling, fokusering på digitalt produktudvikling, brugeroplevelse, design og dataanalyse.

I løbet af pandemien blev Søren og jeg opsagt som så mange andre piloter. Søren introducerede mig til sin ide om at bruge data til at påvirke den økonomiske planlægning og brændstofafdækning i flyselskaber. Efter vi havde diskuteret de nuværende produkter, som fokuserer på brændstofeffektivitet, valgte vi at forene kræfter og starte FuelVision. Vi udviklede derefter et proof of concept, der kombinerer både planlægning og brændstofafdækning, som er baseret på vores operationelle erfaring og indsigt.

FuelVisions produkt er bygget af piloter til piloter. Vores mål er at reducere brændstof-udslip gennem en friktionsfri oplevelse, som assisterer piloter i deres dag til dag beslutninger, mens de forbedrer deres færdigheder og kan se deres fremskridt.

At starte i det små med grundlæggende funktionalitet, der kan gøre dit liv bare en smule lettere, kan have en stor indflydelse og motivere dig […]

Elena Escrivá de Romaní, medstifter af FuelVision

Byg noget som skaber værdi for dig

Jeg synes, at en af de mest underholdende og tilfredsstillende dele af at kode er at bygge noget du selv har designet og planlagt, og som skaber værdi for dig. At starte i det små med grundlæggende funktionalitet, der kan gøre dit liv bare en smule lettere, kan have en stor indflydelse og motivere dig til at fortsætte med at forbedre dine færdigheder. 

Jeg tror, ​​at den sværeste del for mig, da jeg begyndte at udvide min baggrund inden for teknologi, var, når jeg nogle gange ikke helt forstod et problem. Det var en udfordring at blive ved med at fortsætte og samtidig udfylde de huller på vejen.

Selvom jeg startede med “native development” (software, som kører specifikt på en bestemt platform eller enhed f.eks Android eller iOS) besluttede vi os for at vælge React Native (software, som kan køre på tværs af platforme). Det gav mig en unik mulighed for at dykke ned i udvikling på tværs af platforme og JavaScript, samt at fortsætte min læring understøttet af mine mentorer, online ressourcer og mit team.

Fællesskab og generøse mennesker er vejen frem 

Mentorskaber er et godt sted at lære, jeg vil også anbefale at gøre brug af fællesskaber og open source, som er tilgængeligt derude. Da vi startede FuelVision var jeg meget positivt overrasket over, hvor generøse mennesker er, de vil gerne dele ressourcer og er villige til at hjælpe. Og sidst, relateret til mit svar om at starte i det små, at være for over-ambitiøs, når du begynder at lære enhver form for færdighed, kan ødelægge din motivation. Jeg fandt, at det at sætte mål og milepæle var meget gavnligt for mig, da jeg kunne se mine fremskridt.

Vi håber, at vores “Co-coders hero” fortælling har inspireret dig, gjort dig mere nysgerrig og/eller motiveret dig til at lære mere!

Skriv til os på hi@cocoders.dk, hvis du kender en rollemodel, som fortjener at få delt sin historie 🙂 

 

 

 

Idéer til nye blogindlæg?

Skriv til os på hi@cocoders.dk og del dine ønsker til nye blogindlæg og guides.