Co-coders heroes: 

Thea Bjerregaard

”Det handler om at følge det, man kan lide. Så er det lige meget, hvad andre tænker.”

21. april 2023

I “Co-coders heroes” fortællingerne sætter vi fokus på inspirerende profiler, der arbejder med teknologi og kodning i en eller anden afskygning. I dette blogindlæg har vi fornøjelsen af Thea Bjerregaard, der har været med til at starte spilvirksomheden CinderCat Games. Læs med nedenfor, hvor Thea fortæller om, hvordan hun er endt i sin karriere ved at følge sine interesser.

Bosted: Aalborg
Job: COO og Producer ved CinderCat Games
Uddannelse: Cand.it. i interaktive digitale medier

Thea Bjerregaard er 26 år og har, siden hun blev færdiguddannet i sommeren 2022, arbejdet som COO og Producer i spilvirksomheden CinderCat Games, som hun også har været med til at grundlægge. Virksomheden startede hun med sine medstiftere allerede i vinteren 2022, sideløbende med at de hver især skrev deres specialer.

 ”Det er ikke fordi, jeg altid har vidst, at jeg skulle arbejde med videospil. Men jeg har altid gjort det, jeg kan lide, og valgt uddannelse og karriere ud fra det. Og så stoler jeg på, at den proces fører mig et godt sted hen. ”

Thea Bjerregaard, COO og Producer ved CinderCat Games

Piger spiller Sims, og drenge spiller skydespil

Thea har interesseret sig for gaming, siden hun var barn, hvor hun som eneste pige sad og spillede Counter Strike med drengene i frikvartererne.

”Dengang var det meget sådan, at pigerne spillede Sims, og drengene spillede skydespil. Jeg spillede også skydespil, og derfor faldt jeg lidt uden for”, fortæller Thea, der ikke lod sig stoppe af at være eneste pige. Det motiverede hende tværtimod til at blive bedre.

”Jeg har nok sådan en modvillighed og fandenivoldskhed, der gør, at jeg kaster mig ud i ting, selvom jeg er usikker. Jeg skulle fanme ikke være den eneste pige, der spillede, og så også være den dårligste.”

Det var en kæmpe succesoplevelse for Thea, da drengene anerkendte, at hun var dygtig til Counter Strike.

”Samme succesfølelse oplever jeg i dag, når jeg kaster mig ud i noget, jeg er nervøs over og ligesom får modbevist, at jeg ikke skulle kunne det. Det gælder for eksempel mange af de udfordringer, der opstår, når man arbejder i en start-up, ” forklarer Thea.

Vores fællesskab skal være for alle

CinderCat Games er ved at udvikle deres første spil, Glum, som er et førstepersons action-adventure spil. Når spillet formentlig får sin debut i 2024, håber Thea, at det vil lykkes at få opbygget et community for spillet på chatplatformen discord.

”Vi vil sørge for at moderere debatten på discord, så fællesskabet bliver et godt sted at være for alle. Her ser jeg det helt klart som en fordel at vi er forskellige køn og profiler, så vi har en forståelse for, hvordan det er at være modtager fra forskellige vinkler.”

”Jeg tænker sjældent over mit køn i vores team. Her bliver det set som en styrke, og vi er også generelt opmærksomme på at erkende hinandens styrker og forskelligheder. Vi tror meget på, at den bedste arbejdskultur og de bedste idéer udspringer af forskellige personligheder og perspektiver. ”

Thea Bjerregaard, COO og Producer ved CinderCat Games

Kvinder kan byde ind med et andet perspektiv

Thea har, ligesom mange andre, hørt historier i medierne fra spilbrancen, hvor kvinder er blevet behandlet dårligt. Hos CinderCat Games gør de meget ud af at have en kultur, hvor de kan tale åbent om den slags hændelser.

”Jeg tænker sjældent over mit køn i vores team. Her bliver det set som en styrke, og vi er også generelt opmærksomme på at erkende hinandens styrker og forskelligheder. Vi tror meget på, at den bedste arbejdskultur og de bedste idéer udspringer af forskellige personligheder og perspektiver.”

Derfor arbejder Thea og de andre fra CinderCat Games med så vidt muligt at tage udgangspunkt i hinandens erfaringer, for på den måde at skabe både en god arbejdskultur og i sidste ende også et godt spilprodukt, som kan gribe brugeren og favne bredt.

Man skal følge det, man kan lide

”Som mange andre var jeg bange for at skille mig ud, da jeg var yngre. Men der er noget fedt ved at turde stå ved og følge det, man kan lide og brænder for, ” siger Thea.

På sin vej gennem uddannelsessystemet har hun hele tiden opsøgt det, hun syntes var spændende. Allerede i gymnasiet skrev hun opgaver om videospil. Også selvom hun dengang ingen idé havde om, at det var i den branche, hun ville ende efter sin uddannelse.

”Jeg vil ikke sige, at jeg er der endnu. Men jeg aspirerer helt klart mod at være den rollemodel, jeg selv kunne have ønsket mig som barn. Det motiverer mig til hele tiden at blive bedre og lære nye ting. ”

Thea Bjerregaard, COO og Producer ved CinderCat Games

Vi håber, at vores “Co-coders hero” fortælling har inspireret dig, gjort dig mere nysgerrig og/eller motiveret dig til at lære mere!

Skriv til os på hi@cocoders.dk, hvis du kender en rollemodel, som fortjener at få delt sin historie 🙂 

 

 

 

Idéer til nye blogindlæg?

Skriv til os på hi@cocoders.dk og del dine ønsker til nye blogindlæg og guides.