Co-coders heroes: 

Mathilde Bach Mikkelsen

”Ræk ud – man kan få et stort netværk og hjælp, hvis man ønsker det”

26. april, 2023

I “Co-coders heroes” fortællingerne sætter vi fokus på inspirerende profiler, der arbejder med teknologi og kodning i en eller anden afskygning. I dette blogindlæg har vi fornøjelsen af Mathilde Bach Mikkelsen, der besluttede sig for at starte en kodeklub, da hun havde lyst til at lære mere kode, men vidste, at hun ikke havde lyst til at lære det alene. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvordan Mathilde skabte sit eget netværk af kode-interesserede.

Bosted: Aalborg
Job:  Studerende
Uddannelse: BA i innovation og digitalisering

Mathilde Bach Mikkelsen er 21 år og i gang med sidste semester af sin bachelor i innovation og digitalisering på Aalborg Universitet. Mathilde blev introduceret til kodning på studiets første semester og mødet gav hende lyst til at lære mere. Derfor kastede hun i sommeren 2022 sig over sit første LinkedIn-opslag. Hun ville nemlig samle en klub med andre, der havde lyst til at lære sammen med hende.

”Jeg var realistisk nok til at tænke, at jeg ikke kunne holde fast i gejsten alene. Det er lidt ligesom, når man sætter sig for at lære et nyt sprog på Duolingo; man ender med at falde fra. Derfor opstod ønsket om at skabe en klub.”

Mathilde Bach Mikkelsen

Kodning er både sjovt og relevant

Det har aldrig været Mathildes ambition, at kodning skulle ende ud som et fast arbejde. Hun havde lyst til at lære, fordi det var sjovt, og fordi hun tænkte, at det kunne blive relevant for hendes senere arbejdsliv.

”Jeg drømmer om at blive projektleder eller at arbejde med forretningsudvikling. Rigtig gerne indenfor IT. Derfor tænker jeg, at det både er relevant og nødvendigt, at jeg lærer noget programmering, så jeg kan tale og forstå programmørernes sprog. Også selvom jeg ikke selv skal udvikle,” forklarer hun.

Det betaler sig at række ud

Mathildes ønske om en kodeklub ledte hende til sit første opslag på LinkedIn.

”Jeg tænkte, at LinkedIn ville være den bedste platform til den slags opslag, fordi det er muligt at komme ud at ramme mange mennesker. Og det lykkedes for mig. Jeg fik vildt mange positive tilbagemeldinger og opbakning.”

På bagkant af opslaget opstod så kodeklubben bestående af seks kodenysgerrige.

”Jeg har virkelig lært, at det kan betale sig at række ud. Det er altid muligt at finde gode tilbud, et godt netværk og hjælp, hvis man ønsker. Så man skal ikke være bange for at gøre det. ”

”Jeg har virkelig lært, at det kan betale sig at række ud. Det er altid muligt at finde gode tilbud, et godt netværk og hjælp, hvis man ønsker. Så man skal ikke være bange for at gøre det.”

Mathilde Bach Mikkelsen

 Vi kan gøre ting i fællesskab

Kodeklubbens har mødtes fast hver mandag, hvor de har sparret med hinanden og hygget sig om kodningen. Den seneste tid har det været sjældnere, da flere medlemmer er begravet i bachelor- eller specialeskrivning.

”Selvom vi har en travl periode, hvor vi ikke ses lige så ofte, er det klart ambitionen, at det skal op at køre mere fast igen, når vi har mere tid, ” fortæller Mathilde.

Udover de faste møder, har kodeklubben også haft glæde af hinanden til forskellige arrangementer. Blandt andet har de i samlet flok været til en af Co-coders codenights.

”Det er virkelig fedt at kunne tage til den slags events med nogen, man kender, i stedet for at komme alene. Vi har fået et godt fællesskab, hvor vi også kan tale om andre ting, og hvor vi er blevet trygge ved hinanden. Det gør også netop, at man godt tør stille de dumme spørgsmål.”

”Det er virkelig fedt at kunne tage til den slags events med nogen, man kender, i stedet for at komme alene. Vi har fået et godt fællesskab, hvor vi også kan tale om andre ting, og hvor vi er blevet trygge ved hinanden. Det gør også netop, at man godt tør stille de dumme spørgsmål.”

Mathilde Bach Mikkelsen

Vi håber, at vores “Co-coders hero” fortælling har inspireret dig, gjort dig mere nysgerrig og/eller motiveret dig til at lære mere!

Skriv til os på hi@cocoders.dk, hvis du kender en rollemodel, som fortjener at få delt sin historie 🙂 

 

 

 

Idéer til nye blogindlæg?

Skriv til os på hi@cocoders.dk og del dine ønsker til nye blogindlæg og guides.