Co-coders heroes: 

Ida ChristinE ANDERSEN

“Alle kan kode – det handler bare om at være nysgerrig’”

30. MARTS, 2023

I “Co-coders heroes” fortællingerne sætter vi fokus på inspirerende profiler, der arbejder med teknologi og kodning i en eller anden afskygning. I dette blogindlæg har vi fornøjelsen af Ida Christine Andersen, som brænder for at få skabt en mere divers og inkluderende tech-branche. Ida Christine har blandt andet arbejdet med at få mere og bedre undervisning i informatik og digitale teknologier i folkeskoler og på gymnasier. Læs med nedenfor og bliv klogere på, hvorfor Ida Christine mener, at tech sagtens kan være for alle.

Bosted: Aarhus
Job:  Proces Manager ved Trifork
Uddannelse: Cand.it. i informationsvidenskab

Ida Christine er 35 år og har siden 2020 arbejdet ved Center for Computational Thinking and Design ved AU, hvor hun har arbejdet med at få mere og bedre undervisning i informatik og digitale teknologier i folkeskoler og gymnasier.
I april 2023 er hun startet i en ny stilling som Proces Manager ved Trifork i Aarhus.

“Vores samfund er blevet så digitaliseret, at det skaber ulighed imellem mennesker, at så mange ikke har IT-kompetencer. Vi indskriver verdensopfattelser i de digitale systemer, og ændrer ikke blot folks måde at forstå verden på, det risikerer også at ændre os som mennesker. Derfor er det vigtigt at få højere diversitet blandt de mennesker, der skaber systemerne og dem, der blot har brug for den generelle forståelse af den digitale verden.” 

Ida Christine Andersen

Vi har brug for nogen at spejle os i

Allerede i folkeskolen begyndte Ida Christines interesse for IT så småt at spire, og hun brugte meget tid på skolens computere. Da hun nogle år senere kom på efterskole, ville hun gerne lære at kode, og hun opsøgte den gruppe af drenge på skolen, som var gode til den slags.

”De ville ikke rigtig lukke mig ind i deres kodningsfællesskab, og det blev lidt solgt som om, at jeg da var ’for sej’ til at skulle have lyst til at kode.”

Efter gymnasiet og to sabbatår kredsede Ida Christines tanker stadig om IT, da hun skulle vælge sin videregående uddannelse.

”Jeg vidste, at jeg ikke skulle være udvikler. Her havde jeg stadig en fornemmelse af, at det var et lukket fællesskab. Og der var ingen kvinder på datalogi, som jeg kunne bruge som rollemodeller og spejle mig i.”

Ida Christines valg endte med at falde på informationsvidenskab, som på mange måder kobler IT, samfundsfag og humaniora.

 Alle kan kode, det er bare at kaste sig ud i det

”Der er rigtig mange mennesker, der har en opfattelse af IT som enten trylleri eller astrofysisk, men det er faktisk simpelt. I hvert fald at komme i gang.”

Ida Christine forklarer, at det vigtigste, hvis man gerne vil lære mere om tech, er ikke at lade sig skræmme væk på forhånd. Rigtig mange i branchen er selv autodidakte, og man kommer langt med nysgerrighed og læringslyst.

”Der findes mange forskellige måder at løse de udfordringer, vi kan med it, og derfor er der meget kreativitet forbundet med arbejdet. Derfor er det også vildt vigtigt at få forskellige typer mennesker med, for på den måde ender vi i sidste ende med det bedste produkt, fordi det er udviklet med mange perspektiver for øje .”

“Der findes mange forskellige måder at løse de udfordringer, vi kan med it, og derfor er der meget kreativitet forbundet med arbejdet. Derfor er det også vildt vigtigt at få forskellige typer mennesker med, for på den måde ender vi i sidste ende med det bedste produkt, fordi det er udviklet med mange perspektiver for øje.

Ida Christine Andersen

Vi kan lære i fællesskab

Noget, som har hjulpet Ida Christine meget med at lære tech og kodning, har været at lære sammen med andre.

”Det er fedt at komme ind i et netværk, hvor andre har lyst til at lære fra sig og give sin passion videre. Det kan et netværk som Co-coders sætte rammerne om og være med til at gøre til virkelighed.”

Vi skyder os selv i foden med vores narrativer

Der er rigtig mange af de narrativer, vi fortæller os selv i hverdagen, som kan være med til at bremse udviklingen mod mere diversitet i tech, forklarer Ida Christine.

”Sådan noget som, at det altid er far der fikser familiens wifi eller hænger lamper op. Mor kan jo også sagtens, men det er ikke sådan, vi gør. Vi skyder os selv i foden med vores faste narrativer. Det kræver en indsats at udfordre dem, men vi skal turde! ”, forklarer Ida Christine og understreger, at der selvfølgelig vil være ting, vi ikke kan fra start, men som vi skal gøre en indsats for at lære i stedet for at lade andre gøre det for os.

Diversitet skal være fremtiden

Digitaliseringen har spredt sig hurtigt de seneste år, og der er efterhånden ikke mange aspekter af vores samfund, som ikke på en eller anden måde er påvirket af digitalisering, og der er kæmpe efterspørgsel på it-specialister i branchen. Derfor er det også mega vigtigt, at tech bliver både divers og inkluderende, forklarer Ida Christine:

“Det er vigtigt for både vores demokrati og for vores lands sikkerhed, at flere forskellige mennesker er med til at udvikle vores digitale løsninger.

Ida Christine Andersen

Vi håber, at vores “Co-coders hero” fortælling har inspireret dig, gjort dig mere nysgerrig og/eller motiveret dig til at lære mere!

Skriv til os på hi@cocoders.dk, hvis du kender en rollemodel, som fortjener at få delt sin historie 🙂 

 

 

 

Idéer til nye blogindlæg?

Skriv til os på hi@cocoders.dk og del dine ønsker til nye blogindlæg og guides.